Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Akce NPR Kaluža, 1, 20.10.2016 19:51, Patrik(m), (Houby)
V sobotu jsem navštívil s panem Ševčíkem a jedním dalším výborným entomologem NPR Kaluža a našli jsme tam spoustu zajímavých druhů hub a mykofágního a mykobiontního hmyzu. Hned z kraje mě překvapilo množství netypických pestřců obecných, chvíli jsem váhal, co je to za druh...
Re: Akce NPR Kaluža, 1, 20.10.2016 19:51, Patrik(m), (Houby)
Celkem běžné zde byli špičky cibulové...
V zachovalých přirozených bučinách pralesového typu lze taktéž nalézt i např. helmovky šafránové.
Pana Ševčíka však více zajímaly kloboukaté dřevokazné basidiomycety, např. síťkovec načervenalý. Zatímco mě nadchly tyto pěkné mladé plodnice, pan Ševčík se díval spíše na ty starší, nefotogenické...
Velice mě potěšil prvonález korálovce, asi bukového ... ty jsou v takovýchto lesích běžné, i přes to byli zajímavé...
Dlouho jsme se zdrželi u skupinky padlých kmenů s nefotitelnými hlívami dubovými - vyfotil jsem tam několik zajímavých druhů brouků a dvoukřídlého hmyzu, které jsem měl hned určené (většinou ne však mou zásluhou)...zástupce početné čeledi Ciidae) ...
Re: Akce NPR Kaluža, 1, 20.10.2016 19:52, Patrik(m), (Houby)
Drobný mykofágní potemník Bolitophagus reticulatus...
Re: Akce NPR Kaluža, 1, 20.10.2016 19:53, Patrik(m), (Houby)
A zakončím drobným mykofágním drabčíkem, prý lehce poznatelným, jméno jsem však zapomněl
Re: Re: Akce NPR Kaluža, 1, 20.10.2016 22:20, Yohaness(m), (Houby)
Lordithon lunulatus.
Re: Re: Re: Akce NPR Kaluža, 1, 21.10.2016 19:13, Patrik(m), (Houby)
Díky, bude to on...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30