Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jen tak pro oko..., 06.09.2016 19:35, basset(m), (Houby)
Je tak, že většinou je to zahrnuté přímo v ceně, tak to na faktuře přímo není vidět. Ale já dostal od prodejce cenu rozepsanou, kde byl uveden i autorský poplatek. Ten se platí z každého paměťového media, které koupíte. Níže je výpis přímo ze stránek OSA.
======================
Je nějakým způsobem zákonně stanovena výše poplatků na níže uvedené zařízení, konkrétně na USB flash disky a na přenosné přehrávače MP3/4 + videa (např. iPody)?
X
Výše náhradních odměn je stanovena autorským zákonem č.121/200Sb. a vyhláškou Ministerstva kultury č.488/2006Sb. ve znění č.408/2008.
V případě USB flash disků je určujícím kritériem kapacita. Výše náhradní odměny je zde stanovena sazbou 1,50Kč za 1GB.
V případě MP3/MP4 přehrávačů je rozhodujícím faktorem deklarovaná prodejní cena při dovozu či výrobě. Jedná se o 3% z ceny.
=========================
Takže např. z 64GB flashky zaplatíte přímo v ceně kromě základní ceny flashky ještě autorský poplatek 96 Kč.
Ještě jsem našel pro externí disky:
0,15 Kč za každý načatý 1 GB do 1 TB
nad 1 TB 150 Kč a 0,1 Kč za každý 1 GB nad 1 TB
.
Takže za 3TB disk je to 350Kč. Tož jsem se spletl, uvedl jsem jenom 300, ale to bylo ve Vašem případě.