| | betkadve | Předkrm | 3 hodiny |
Vepřové nožičky /2-4-dle velikosti/.
Mrkev,cibule,hrášek.
Kyselé houby.
Celý pepř, nové koření, bobkový list /pokud nejsou součástí nálevu/.
Postup: 1/ Vepřové nožičky řádně očistím a dám je vařit do slané vody, kam v případě potřeby přidám celý pepř, nové koření, bobkový list- vše přiměřeně. Nejraději vařím v papiňáku, jinak to trvá téměř 3 hodiny.Vařím tak dlouho až "maso" téměř samo odpadá od kosti. Pro vylepšení chuťových buněk mlsných jazýčků je možné ještě společně s nožičkami vařit i vepřové maso, nejlépe kousek plecka. 2/ Po uvaření sleji zvlášť vývar. 3/ Oberu nožičky. 4/ Kromě libového masa choť vše umele na masovém strojku. Maso pokrájím na kostičky. 5/ Tuto hmotu přidám k vývaru z nožiček, nakrájím syrovou cibuli a mrkev, přidám pokrájené kyselé houby včetně nálevu. Někdy přidám i hrášek, popřípadě přileji vodu. 6/ Vše vařím tak dlouho až je mrkev i cibule měkká. 7/ Tuto hmotu naleji do libovolné nádoby a nechám ztuhnout. 8/ V případě nutnosti a potřeby je možno přidat i želatinu. Návod na přípravu je na obalu želatiny. 9/ Hotový pokrm je možno přichutit octem, pepřem, solí. Nejlépe nám chutná s čerstvým chlebem.
Teď už se jen dívejte...
...a představte si houbovou huspeninu před sebou.
Příspěvky do diskuse mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé. Pokud ještě nemáte vytvořený účet zaregistrujte se nebo se přihlaste.
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času