O houbách

Houbová huspenina / sulc /

| | betkadve | Předkrm | 3 hodiny |

Doporučit

Houbová huspenina / sulc /

Ingredience

Vepřové nožičky /2-4-dle velikosti/.
Mrkev,cibule,hrášek.
Kyselé houby.
Celý pepř, nové koření, bobkový list /pokud nejsou součástí nálevu/.

Postup

Postup: 1/ Vepřové nožičky řádně očistím a dám je vařit do slané vody, kam v případě potřeby přidám celý pepř, nové koření, bobkový list- vše přiměřeně. Nejraději vařím v papiňáku, jinak to trvá téměř 3 hodiny.Vařím tak dlouho až "maso" téměř samo odpadá od kosti. Pro vylepšení chuťových buněk mlsných jazýčků je možné ještě společně s nožičkami vařit i vepřové maso, nejlépe kousek plecka. 2/ Po uvaření sleji zvlášť vývar. 3/ Oberu nožičky. 4/ Kromě libového masa choť vše umele na masovém strojku. Maso pokrájím na kostičky. 5/ Tuto hmotu přidám k vývaru z nožiček, nakrájím syrovou cibuli a mrkev, přidám pokrájené kyselé houby včetně nálevu. Někdy přidám i hrášek, popřípadě přileji vodu. 6/ Vše vařím tak dlouho až je mrkev i cibule měkká. 7/ Tuto hmotu naleji do libovolné nádoby a nechám ztuhnout. 8/ V případě nutnosti a potřeby je možno přidat i želatinu. Návod na přípravu je na obalu želatiny. 9/ Hotový pokrm je možno přichutit octem, pepřem, solí. Nejlépe nám chutná s čerstvým chlebem.

Teď už se jen dívejte...

...a představte si houbovou huspeninu před sebou.

Fotografie uživatelů:

Přidat vlastní fotografie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30