O houbách

Zavináče z hub

Strmělka mlženka | | borovec | Předkrm | 40 minut |

Doporučit (Doporučeno: 2x)

Zavináče z hub

Ingredience


2 kg mlženek,čirůvek,hlív nebo žampión 15 kuliček celého pepře
1 l vody 1 hřebíček
½ l octa 2 bobkové listy
2 lžíce soli 1 feferonka
12 lžic cukru-160g 3 velké cibule
15 kuliček nové koření 3 lžíce sluneč.oleje

Postup

Mlženky,čirůvky fialové,dvoubarvé,hlívy ústřičné otřeme vlhkým hadříkem(já je umývám)a rozkrojím na půlky( asi 4*4 cm). Třeně (nohy)odstraníme.Dáme do hrnce a podle toho,kolik máme hub,tak do poloviny naplníme nálevem z jednoho dílu octa a dvou dílů vody.Přidáme koření.Vše vaříme asi 10 minut.Mezi tím si připravíme cibuli nakrájenou na kolečka a 4 l sklenici.Cibule musí být víc než 1/3 množství hub.Když máme houby uvařené,vařič nevypínáme.Do sklenice dáme hrst cibule,houby ,popřípadě feferonku,a pokračujeme takto po vrstvách.Do nálevu,který máme na vařiči,nalijeme asi 3 lžíce oleje a necháme převařit asi 3 minuty.Houby s cibulí zalijeme vařícím nálevem a zavíčkujeme.Za dva dny si každý labužník pochutná.

Fotografie uživatelů:

Přidat vlastní fotografie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času

Vyzkoušeno s úpravami, 20.09.2014 12:52, Ales007

Měl jsem hromadu mladých mlženek, takže jsem dělal jednodruhové zavináče. Namísto klasického octa (který překyseluje tělo) jsem dal ocet jablečný. Bohužel jsem ho dal stejně, jak bylo v receptu a je to málo kyselé. Ale jinak je to mňam (když si člověk zvykne na chuť mlženky) a asi zkusím ještě jednu kyselejší várku až je zas donesu.

Zavináče-utopenci, 27.12.2012 17:27, borovec

Recept je vyzkoušený,opravdu chutný.Zkoušela jsem i z kupovaných pečárek(žampiónů)a dobrota.Výborné k


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30