Hlíva ústřičná | | Kájinka(m) | | samotný pokrm je rychlý, ale musí se nechat uležet |
Doporučit (Doporučeno: 3x)
Tentokrát musím uvést i množství surovin.
- 1kg hlívy
- 0,5kg cibule
- 5ks bobkového listu
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- 1/4 lžičky hořčičného semínka
- 2 rovné lžíce soli
- 2 lžíce oleje
- půl hrnku octa (já použila obyčejný, vinný a jablečný 1:1:1).
Z koření, oleje a octa připravíme nálev.
Hlívu a cibuli nakrájenou na nudličky důkladně promícháme s nálevem a necháme uležet při pokojové teplotě zhruba týden. Pokud možno zabráníme přístupu vzduchu (zatížíme třeba menším hrncem). Pro barevnější variantu jsem část cibule nahradila česnekem medvědím. Nechat uležet můžeme i v lednici, ale trvá to delší dobu a není to taková dobrota.
Příspěvky do diskuse mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé. Pokud ještě nemáte vytvořený účet zaregistrujte se nebo se přihlaste.
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času