O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Kuřátka-, 30.08.2019 06:48, Soňa.F., (O přírodě)

určila jsem si je jako kuřátka žlutá- souhlasíte? Barva odpovídá skutečnosti, byly jich nádherné veliké bochánky uspořádané do polokruhu- bochánky měly průměr 8-14 cm. Zde jen malá část.

Re: Kuřátka-, 30.08.2019 13:40, Pavla, (O přírodě)

Ahoj Soni, teď budu papouškovat moudra, co jsem tu a tam od moudřejších pobrala. ;)

Kuřátka jsou údajně těžká na určování, takže ať se nám to laikům líbí, či ne, rozhodující je mikroskop. A dokonce ani ten nemusí vždy vyjevit pravdu, protože hodně záleží, v jakém stavu se mikroskopovaná položka zrovna nachází. Pokud bys někdy chtěla určit vzorek a zaslat jej nějakému kuřátko-odborníkovi, jakým je bezesporu p. Oldřich Jindřich, doporučuji k prostudování jeho Desatero sběru kuřátkovitých

Re: Re: Kuřátka-, 30.08.2019 13:53, Soňa.F., (O přírodě)

Díky za moudra :-) Vím, že to s nimi není jednoduché. Rostla v jehličnatém lese, poblíž těch načervenalých (ukvětákových jsem se dočetla, že rostou spíš v listnatých, proto jsem si je určila jako načervenalá) a byla dost veliká- polštáře jako dlaně. Barva hodně sytá, tak jsem si říkala, že to budou asi ta žlutá. To jsem odborník, co? :-)

Re: Re: Re: Kuřátka-, 30.08.2019 14:05, Pavla, (O přírodě)

Dotazy stran odbornosti si zrovna JÁ řešit netroufám. ;) Houby si určuji amatérsky asi podobně jako Ty, takže "vítej do (mého) klubu".


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30