O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

19.7.2017, 19.07.2017 13:21, honzaf, (Houby)

směr rymařov,jinak v lese mokro ale nic neroste jenom par pravačku ten velky měl rovne 1kg a zdravy

Re: 19.7.2017, 19.07.2017 15:50, Forrest Run(m), (Houby)

Řízkovník obecný!:-)
Tyhle obříci se kupodivu i dobře suší....nakrájet na cca 5mm plátky a šup s nima na sejta na slunce, případně do sušáren, je-li zataženo. Můžete si trošičku zaexperimnetovat s fermentací...nechte pár hodin při vysoký vzdušný vlhkosti "zavadnout", pak je ale třeba jednat rázně, protože fermentace není koneckonců ničím jiným než řízeným hnitím a snadno se překročí hrana kdy to místo příjemný, jakoby Maggi vůně začne připomínat tejden mrtvý nemytý zviřátko!
Ušetřím Vám i zbytečný testování zvyšování teploty, je to spíš o proudu vzduchu, takže raději výkonnější ventilátor než to upíct ve vlastní šťáve, plánujete-li si zbastlit Zlatejma Českejma Ručičkama vlastní sušku!:-)


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30