O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Nová funkce v Zoner X, 14.06.2017 00:14, basset(m), (O fotografování)

Dost často, resp. většinou, každou houbu fotím několika způsoby - různé clony, vyvážení bíle, +- EV, různou vzdálenost a tím i hloubku ostrosti, různé body zaostření, ...
Pak jsem dost složitě vybíral, který nebo které snímky pro složení jednoho snímku z několika (stacking) použít. Překlikávání mezi obrázky je dost "na palici"
Nové složení Zoneru X má novou funkci. Ve Správci si na liště dole vyberete první snímek. Pak podržíte Ctrl a vyberete další snímky, třeba takto.

Re: Nová funkce v Zoner X, 14.06.2017 00:14, basset(m), (O fotografování)

Samozřejmě ta změnšenina nic detailnějšího asi nepomůže, ale pokud kliknete v levým tlačítkem v nějakém místě libovolného snímku, tak se objeví detail. Teď můžete myší táhnout po libovolném snímku a "čučet" na detaily synchronně ve všech vybraných snímcích. Vybírat správný snímek nebo partu správných snímků pro složeninu - Chorchee by měl bý nadšený
Nechtěný snímek prostě a jednoduše z výběru vyhodíte křížkem vpravo nahoře u snímku.

Re: Nová funkce v Zoner X, 14.06.2017 00:14, basset(m), (O fotografování)

Pokud chcete vidět detailní informace (EXIF) o snímcích, stisknete "pravou myš" a vyberete Informace o snímku. Asi takto.

Re: Nová funkce v Zoner X, 14.06.2017 00:14, basset(m), (O fotografování)

Otevře se okno se seznamem snímků a všemi informacemi o každém snímku vlevo v seznamu.
Momentálně se mi zdá, že je to výborná funkce pro výběr fotek k následné editaci vybraného snímku nebo vhodné kombinace snímků pro stacking, ale možná je to ještě ne úplně dotažené. V případě jednoho yvbraného snímku k editaci je to OK. V případě více snímků mi chybí např. možnost uložení do nějakého adresáře. Takto musím otevřít nějaké okno např. s Total Comanderem, vytvořit adresář a zkopírovat vybrané snímky, abych je následně mohl použít. To je ovšem námět pro Zoner. Momentálně je to pro mě i tak "sqělá" pomůcka při výběru fotek k dalšímu zpracování.
Za mne má Zoner další "palec hore"
Jo a pro Ty, kteří nemají Zoner X, je to další námět na něj přejít. I když roční "nájem" se zdá býti drahý, tak máte ale zaručeny další průběžná vylepšení. Toto není první letošní, ale už několikáté. Další zkusím popsat někdy jindy, toto vylepšení mi prostě nedalo se o něj nepodělit.

Re: Re: Nová funkce v Zoner X, 14.06.2017 05:05, vlk(m), (O fotografování)

...dobrýýýý...jo a junior mně tenkrát stáhnul během chvilky 13ku ,,zdarma,, a jde to prý u každé...pro ty mlady to není žádnej problém...

Re: Re: Re: Nová funkce v Zoner X, 14.06.2017 06:57, soucekp, (O fotografování)

A člověk se diví, že se kradou fotografie

Re: Re: Re: Re: Nová funkce v Zoner X, 14.06.2017 11:17, chorcheee(m), (O fotografování)

Já mám Zoner X také nainstalovaný, ale nějak ho zatím moc nepoužívám. Pro skládání si většinou otevřu celou sekvenci v Combine ZP, tam si snímky proklikám a špatné/nadbytečné vymažu.

Re: Re: Re: Re: Re: Nová funkce v Zoner X, 14.06.2017 20:11, Patrik(m), (O fotografování)

Zajímavé, je to volně ke stažení? Jinak pro skládání také používám Combine ZP, žádný lepší program volně ke stažení jsem nikde na to nenašel...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nová funkce v Zoner X, 14.06.2017 21:45, basset(m), (O fotografování)

Patriku Zoner X je editor fotek/obrázků pokračovatel Zoner 13, ..., 18. S ním fotky neskládám, ke skládáni používám také Combine ZP.


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30