O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Co se sírovcem..., 27.05.2017 20:47, Zdeno(m), (Houby)

Nejdříve je dobré ho najít a sklidit...

Re: Co se sírovcem..., 27.05.2017 20:47, Zdeno(m), (Houby)

Pak zpracovat, roztřídit dle kvality a měkkosti...

Re: Co se sírovcem..., 27.05.2017 20:47, Zdeno(m), (Houby)

Něco na řízky vlevo, vpravo na guláš na kari...

Re: Co se sírovcem..., 27.05.2017 20:47, Zdeno(m), (Houby)

Řízky v trojobalu, přírodní jsou ovšem také skvělé...

Re: Co se sírovcem..., 27.05.2017 20:47, Zdeno(m), (Houby)

Na oleji č na sádle, obojí je vzhledově lákavé, zajímavě voní i chutná...

Re: Co se sírovcem..., 27.05.2017 20:47, Zdeno(m), (Houby)

Těžko odoláte...

Re: Co se sírovcem..., 27.05.2017 20:47, Zdeno(m), (Houby)

A pak už jen podávat, můžete i v dietní verzi, bez majolky...

Re: Co se sírovcem..., 27.05.2017 20:47, Zdeno(m), (Houby)

Salát je samozřejmě vlastní, nechte si virtuálně chutnat...

Re: Re: Co se sírovcem..., 28.05.2017 00:18, Včelda, (Houby)

s řízky teda nevím.. zkoušel jsem, ale nějak mi nesedí to spojení řízek + lehce nakyslá chuť. A u pstřeně to bylo ještě mnohem horší. Prostě u sírovce u mě vede jednoznačně kari a alá utopenci

Re: Re: Re: Co se sírovcem..., 28.05.2017 05:16, Zdeno(m), (Houby)

Tak, zapomněl jsem ještě na marinovaného sírovce, což je jakési pokračování po upečení řízků...Ty se potom naloží so octového nálevu a hned máme další delikatesu. Problémem zůstává zkušenost, že se všechny řízky hned snědí...

Re: Re: Co se sírovcem..., 28.05.2017 00:45, Dano, (Houby)

Prima jídlo, před pár dny jsem měl totéž, akorát salát nesadím, byl koupený a těch brambor nemusím tolik. Dalkeo chutnější než třeba květák, ten jí žena, sírovce nechce.
Jinak, ten napsaný postup je ok!

Re: Re: Re: Co se sírovcem..., 28.05.2017 11:38, karelzbrd(m), (Houby)

díky, Zdeno, ještě jsem neochutnal, jak jsem již avizoval. Nevím, zda to ale někdy prubnu, uvidíme.

Re: Re: Re: Re: Co se sírovcem..., 28.05.2017 13:46, vevanek, (Houby)

Tak já to dnes poprvé prubla s jednou malou plodnicí, protože jsem smažila karbanátky. Ale ještě jsem ho přes noc namočila do mléka, jak jsem někde četla. Je pravda, že připomíná kuřecí maso. Ale za sebe musím říct, že mi víc chutnají řízky z hřibovitých, které si občas děláme jen tak "na chuť". Nejsem ale moc velký houbožrout, tak raději zůstanu u masových řízků

Re: Re: Re: Re: Re: Co se sírovcem..., 28.05.2017 13:51, mipera, (Houby)

Já zkusila řízky jednou a zdály se mi kyselé...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co se sírovcem..., 28.05.2017 14:01, vevanek, (Houby)

Já ho kyselý neměla, asi to mléko má opravdu na to vliv.


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30