Re: Re: Re: Dnes zadařilo, 15.05.2019 21:58, Forrest Run(m), (Houby)
Miperko, podtrnky jsou vděčný jak na usušení(přeukrutnej sesychací poměr a značná hygroskopičnost, nicméně odměnou je pak luxusní aroma, jak dobře notuje se zvěřinou, co si víc přát), tak třeba na matesy a nebo si je obdělej s cibulkou a zamraž, kloboučky větších plodnic pak můžeš zamrazit ve trojobalu, případně si je jen lehce povařený připrav ála zavináče, luxusní pošušňáníčko, vše osobně odzkoušeno, a Ty víš, že Forresťák si "mordu nevošidí!"
A nebo jak říká Hanýžka:"Mlsná huba jiné mlsné hubě věří!"
Zapomněl jsem na zavaření v oleji nebo ve sladkokyselém nálevu, mimochodem, narazil jsem nedávno na úžasný stránky, kam si můžete dojít pro inspiraci pro přípravu(nejen) houbových pokrmů a laskomin: zkvaseno.cz
Profesor Qwertius, spoluautor webu, je renezanční člověk, má mimo jiné na svědomí i další projekty jako "Pečem pecen" vulgo "Kvásková mapa" a k tomu je nadšený amatérský mykolog, doufám, že i Vás pobaví jeho krédo:
"Nejdřív jsem fotil lidi, ale moc rychle se hýbali a moc mluvili. Pak jsem fotil brouky, ale moc rychle utíkali. Pak jsem fotil kytky a s těmi mával vítr. Tak jsem vstoupil do říše hub a už jsem tam zůstal. Tam se nemluví, neutíká a nemává sebou. "...."
Baví mě houby nacházet, poznávat, znát jejich zvláštnosti a zachycovat jejich roztodivnou a pestrou krásu. Stejně jako každá jiná fotodisciplína má i tato svá specifika — často se při ní člověk povaluje po zemi, nahání světlo pod klobouk a luxuje okolí. Pro spoluvýletníky je to zpravidla velmi zábavné!"