O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis





Kvíz pro pátečníky

Vyhodnocení květnového kvízu 2017, 08.05.2017 20:09, alesjirsa(m), (Kvízy)

Celé správné řešení nedal nikdo. Přesto nejúspěšnější byl chorcheee, který získal 90%, ostatní se spíš už jenom nějak snažili "doťuknout" tu zbývající položku.
Správné odpovědi:
1. Ohňovec ovocný (Phellinus pomaceus) - Parazitická houba rostoucí na ovocných stromech.
2. Rez hrachová (Uromyces pisi-sativi) - Dvoubytná rez rostoucí na pryšci chvojce (jako v tomto případě) a na bobovitých rostlinách.
3. Chřapáč obecný (Helvella acetabulum) - To byl trochu problém. Mělo ho prozradit hlavně hnědé zbarvení a plstnatý povrch vnější strany apothecia. Fotil jsem ho na lokalitě před dvěma týdny, teď už by snad mohl být statnější. Doufám, že se v blízké době na lokalitu dostanu.
4. Síťkovec načervenalý (Daedaleopsis confragosa)
5. Pižmovka mošusová (Adoxa moschatellina) - Tu jsem asi před měsícem viděl úplně poprvé. Posléze se mi ji podařilo objevit na dalších třech lokalitách. Nepamatuji si, že by ji sem někdy někdo dával (omlouvám se v případě, že ano a já si toho nevšiml), proto jsem vám ji chtěl prostřednictvím kvízu představit.

Chorcheeemu a těm, co se aspoň snažili, děkuji za účast a posílám bryoobrázek druhu Syntrichia ruralis.

Re: Vyhodnocení květnového kvízu 2017, 08.05.2017 20:36, chorcheee(m), (Kvízy)

Jo Aleši, díky! Ty účasti jsou opravdu tragické. Takhle mne 90%... no ba ani vítězství nemůže pořádně těšit, když nemám konkurenci . Se divím jak Tobě, tak Zdenovi, že se vám chce s těmi kvízy pro dva lidi piplat . Ale ještě jednou díky za vše!

Re: Re: Vyhodnocení květnového kvízu 2017, 08.05.2017 21:52, soucekp, (Kvízy)

Já si kvízy rád prohlédnu, jen jsem po Tvém rozjezdu už neměl motivaci

Re: Re: Vyhodnocení květnového kvízu 2017, 09.05.2017 17:56, Zdeno(m), (Kvízy)

Nepipláme se pro dva lidi, už jen třeba ten chorcheee v sobě chová asi deset jedinců různého typu a vlastností. Jednou mých zásad je pokora k práci druhých a tak také já nepřemýšlím nad investicí do obohacování druhých. Jistě bych se rád dožil takových soubojů s více účastníky, jaké svého času bývaly na nahoubách. Ale trpělivost a odolnost vůči neúspěchům je jednou z cest naplnění života na prahu sedmdesátky. Nemám s tím problém, byť je to náročné a jen ti, kteří podobné soutěže pořádají, vědí, co to obnáší.


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30